У Львові священник вибачився за підтримку Максима Козицького та “Слуги народу”

Нещодавно у соціальних мережах з’явилося відеозвернення ієрм. Севастіяна Дмитруха, у якому він як священник Української Греко-Католицької Церкви та директор Музею митрополита Андрея Шептицького Львівської Архиєпархії УГКЦ підтримав Максима Козицького та партію «Слуга народу» на місцевих виборах. 

До того ж він звернувся до виборців з агітаційним закликом. Відповідне відео було оприлюднено на сторінці «Команда Зеленського у Львові» у ФБ.

Згодом на сайті Львівської Архиєпархії зазначили, що така агітація є неприпустимою. 

“З огляду на порушення ієрм. Севастіяном Дмитрухом припису Інструкції, відразу після появи згаданого відеозвернення йому було висловлене братнє упімпення та повідомлено, що такого роду дії, у разі їх повторення, підлягатимуть відповідним карним санкціям згідно з нормами ККСЦ та КПП УГКЦ. Ієрм. Севастіян прийняв упімнення та перепросив усіх тих, кого міг згіршити своїми словами та діями.

Користаючи з нагоди, закликаю представників усіх політичних партій в Україні не використовувати священників, монахів чи монахинь у своїх політичних агітаціях”, – сказано у повідомленні.