У Львові вшановують пам’ять Івана Вакарчука

Іван Вакарчук – Герой України, Ректор Львівського університету (1990-2007, 2010-2013), Міністр освіти і науки України (2007-2010).
Батько лідера рок-гурту «Океан Ельзи» Святослава Вакарчука.

Відійшов у вічність 4 квітня 2020 року.

Іван Вакарчук
фото з доступних джерел

Смерть професора Івана Вакарчука є непоправною втратою для української науки, освіти й державотворчоcті, адже своїм життям і діяльністю Він прагнув зробити світ гуманнішим, добрішим, інтелектуальнішим.

У глибокій скорботі, підсумовуючи Його численні заслуги й чесноти, згадуємо цікавий факт Його наукової творчості: три фундаментальні книги професора Івана Вакарчука (“Вступ до проблеми багатьох тіл”, “Квантова механіка” і “Теорія зоряних спектрів”) закінчуються словами: Істина – Краса – Гармонія. Усе своє життя Він шукав шляхів до тих високих уселюдських істин, заповідаючи сучасникам і наступним поколінням своє життєве кредо:

“Говоріть завжди правду, щоб не запам’ятовувати власну брехню”.ЛНУ

фото джерело

Львів’яни, студенти, викладачі вшановують пам’ять Івана Вакарчука покладанням квітів та запалюванням свічок біля Університету імені Івана Франка.

Пам’ять про Івана Вакарчука на будівлі Львівської міської ради
фото джерело

Івана Вакарчука поховають на Личаківському кладовищі, похорон відбудеться у родинному колі. – повідомив мер Львова Андрій Садовий.