У Кам’янка-Бузькому районі продають алкоголь та тютюн неповнолітнім (ФОТО)

25 червня 2020 року у смт Добротвір Кам’янка-Бузького району представники громадських організацій “Рух “Твереза Україна”, “Твереза Галичина”, “Рух Тверезих Галичан” спільно з журналістами та інспекторами Ювенальної превенції Кам’янка-Бузького ВП ГУНП у Львівській області провели незалежну перевірку на дотримання законодавства у сфері реалізації алкогольних та тютюнових виборів, а саме заборону реалізації даних товарів неповнолітнім особам.

Про це інформує Твоя Кам’янка-Бужчина.

Для перевірки вони обрали три торгові точки, що розміщені на відстані п’ятдесяти метрів від школи, а саме магазини “Світоч”, “Весна” та “Дельта”. В результаті у всіх трьох неповнолітньому учневі без жодних проблем продали алкогольні та тютюнові вироби. За даними фактами інспектори ювенальної превенції склали на трьох продавців адмінпротоколи за ст.156 ч.2 КУпАП (продаж пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв або тютюнових виробів особі, яка не досягла 18 років) і направили матеріали на розгляд адмінкомісії для прийняття рішення відповідно до законодавства.

Спонукаючим фактором для перевірки став інцидент, який трапився минулого року:
8 листопада 2019 року в смт Добротвір 16-річному Владу продавець  магазину “Світоч” продала алкогольні вироби. В результаті хлопчик потрапив до Кам’янка-Бузької Центральної районної лікарні з діагнозом: “Отруєння алкоголем”.

“Сьогодні питання алкоголізації серед нашої молоді постало особливо гостро. Через тиск від власників магазинів та їхні намагання закрити справу ми, як представники громадськості, взяли цю справу під власний контроль. Велика подяка за допомогу в проведенні перевірок інспекторам Ювенальної превенції Кам’янка-Бузького ВП ГУНП у Львівській області Світлані Андрух та Олегу Кметю”зазначив організатор проекту “Діти України за Тверезість!” Роман Гарасим.


Нагадаємо, проект “Діти України за Тверезість!” започаткований у 2015 році. З цього часу представниками тверезницьких організацій було проведено 117 перевірок торгових точок Львова та області. У 97 випадках продавці відпускали алкоголь та тютюн неповнолітнім дітям.


“Наша мета – захистити Українських дітей від алкогольної та тютюнової банди – бариг, які намагаються заробляти на горі розбитих сімей, дітей-сиріт, дітей-інвалідів, на здоров’ї Української Нації! Ми воїни світла та добра, які борються за велич Української держави та Тверезу Українську Націю!” – додав керівник проекту “Діти України за Тверезість!”, голова “Руху “Твереза Україна” Зіновій Станішевський.