У Золочеві знайшли та знешкодили гранату

21 січня 2020 року у районному центрі на відстані 300 м від житлових будинків було знайдено і того ж дня знешкоджено гранату часів Другої світової війни.

Про це повідомляє Твоя Львівщина з посиланням на повідомлення прес-служби Головного управління ДСНС України у Львівській області.

Близько 10:40 год до рятувальників надійшло повідомлення про небезпечну знахідку поблизу озера. Це була підствольна граната часів Другої Світової війни і виявили її на відстані близько 300 м від житлових будинків. В результаті, після прибуття на місце події, піротехнічною групою ДСНС України виявлений боєприпас був знешкоджений близько 13:10 год встановленим порядком.

У службі надзвичайних ситуацій Львівщини зазначають, що з початку нового року було виявлено вже 12 вибухонебезпечних предметів у 9 різних місцях.

Рятувальники закликають краян бути вкрай обережними у разі виявлення невідомих предметів і дотримуватись правил безпечного поводження з ними. Знайшовши боєприпас, ні в якому разі не торкайтеся його та не підпускайте до нього людей. Про знахідку негайно треба повідомити, зателефонувавши за номером «101», “102” або повідомити органи місцевої влади.

Категорично забороняється:

  • торкатися підозрілого предмету або пересувати його;
  • заливати його рідинами, засипати ґрунтом або накривати;
  • здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив;
  • намагатися самостійно знешкоджувати знахідку;
  • розбирати вибухонебезпечний предмет.

Фото ілюстративне.