У Дрогобичі на 6 800 грн оштрафували продавця за продаж алкоголю неповнолітній

Кількатисячний штраф за продаж алкоголю неповнолітній дівчині доведеться заплатити продавцю одного з магазинів на вул. Трускавецькій у Дрогобичі.

Про це інформує Твоя Львівщина, посилаючись на Дрогобицьку міську раду.

У середу, 11 березня 2020 року, відбулось засідання адміністративної комісії при Виконавчому комітеті Дрогобицької міської ради, на якому розглянули протокол, що надійшов з відділу поліції. Як йдеться у тексті документу, 1 лютого цього року продавець магазину на вул. Трускавецькій здійснила продаж алкогольного виробу неповнолітній дівчині. В результаті дівчина отруїлась алкогольною отрутою і її госпіталізували у реанімацію з алкогольним отруєнням.

Враховуючи отримані факти, адміністративна комісія згідно ч. 2 статті 156 КУпАП, наклала на продавця штраф у розмірі 6 800 гривень.

У випадку несплати продавцем штрафу протягом 15-денного терміну, справу буде передано у Державну виконавчу службу.

Також згідно законодавства у таких випадках Державна фіскальна служба може позбавити підприємця ліцензії на право торгівлі підакцизними товарами.

Чому дівчина отруїлась начебто якісним алкоголем? Все тому, що якісного алкоголю не буває у принципі, адже згідно Державного стандарту за 2003 рік, етиловий спирт – це токсична речовина наркотичного характеру дії, належить до IV класу небезпечних речовин. Крім цього Всесвітня організації охорони здоров’я (ВООЗ) вважає алкоголь наркотиком, що підриває здоров’я населення і призводить до багатьох захворювань.

Отож, алкоголь – це отрута і якщо б держава дбала про власних громадян і майбутнє покоління – вживала б заходів для захисту населення від алкоголізації та збереження тверезості як природного стану людини та необхідної умови розвитку суспільства!

Нагадаємо, у Львові прочитали лекції про тверезість для правоохоронців Львівщини.