У Великих Мостах відзначили День Соборності України

День Соборності України – свято, яке відзначається щороку в день проголошення Акту злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софіївській площі в Києві.

Сьогодні, 22 січня 2020 р., у місті Великі Мости на центральній площі відбулось віче з нагоди Дня Соборності.

Про це інформує Твоя Львівщина посилаючись на Великомостівська міська рада.

В урочистостях взяли участь голова та заступники голови Великомостівської міської ради, депутати міської ради, працівники відділів міської ради, Великомостівської школи мистецтв, учні та вчителі Великомостівського ОЗЗСО, працівники Народного дому м. Великі Мости, від духовенства вітальне слово мав о. Володимир, на площі також зібралися небайдужі жителі нашого міста.

Розпочався захід із звучання Гімну України та хвилиною мовчання вшанували борців за незалежність та соборність України. Молодь читала вірші та співала пісні.

“Цього дня ми віддаємо данину шани новітнім українським героям – Небесній Сотні, яка полягла на Майдані, під час Революції Гідності, добровольчим батальйонам та військовим формуванням, які зараз на сході ведуть боротьбу за свободу та неподільність української держави. “ – наголосив голова міської ради Ярослав Ройко.