У Буському районі – масові пожежі сухої трави (фото)

Із потеплінням на території Буського району знову почались масові пожежі сухої трави. Буськими рятувальниками впродовж останніх днів було зафіксовано пожежі сухостою в селищі Красне та селах Утішків, Петричі, Леньків, Ленарівка, Острівчик-Пильний.

Про це повідомляє Твоя Львівщина, посилаючись на пресслужбу Буського РВ ГУ ДСНС України у Львівській області.

Варто задуматись! У цей нелегкий для нашої держави період у зв’язку з COVID-19 ми ще більше вбиваємо себе та своїх рідних!


У п’ятницю, 20 березня, рятувальниками було ліквідовано пожежу сухої трави між населеними пунктами с. Петричі та с. Утішків Буського району. Пожежа виникла на відкритій території, яка належить Андріївській сільській раді. Внаслідок пожежі вогнем знищено суху траву та чагарник окремими осередками на площі 500 м.кв.


Цього ж дня, 20 березня, надійшло повідомлення рятувальникам про пожежу в селі Леньків Буського району. Пожежа виникла на відкритій території,яка належить Топорівській сільській раді. Внаслідок пожежі вогнем знищено суху траву та чагарник окремими осередками на площі 1000 м.кв.


У четвер, 19 березня, надійшло повідомлення рятувальникам про пожежу сухої трави у селищі Красне по вулиці Золотий Лан. Пожежа виникла на відкритій території,яка належить Красненській селищній раді. Внаслідок пожежі вогнем знищено суху траву та чагарник окремими осередками на площі 300 м.кв.


Цього ж дня, виникла пожежа у селі Ленарівка Буського району, на відкритій території,яка належить Побужанській сільській раді. Внаслідок пожежі вогнем знищено суху траву та чагарник окремими осередками на площі 1 000 м.кв.


Одна із найбільш масштабних пожеж сухої трави сталась 17 березня у селі Острівчик-Пильний Буського району. Пожежа виникла на відкритій території,яка належить Андріївській сільській раді. Внаслідок пожежі вогнем знищено суху траву та чагарник окремими осередками на площі 5 500 м.кв.


Спалення сухої трави стало для багатьох громадян настільки звичним, що практично не звертається увага на те, якої шкоди ці дії завдають довкіллю, життю та здоров’ю людей.
Головне управління ДСНС України у Львівській області закликає громадян припинити випалювати сухостій.

Шановні громадяни! Не спалюйте сухої трави та сміття, не завдавайте непоправної шкоди ані собі, ані оточуючим!