У будинку для літніх людей жахливою смертю загинули п’ятеро жінок

У місті Дніпро сталася пожежа в будинку для літніх людей, внаслідок якої загинули п’ятеро осіб.

Про це повідомила пресслужба Нацполіції Дніпропетровської області.

“16 листопада до поліції надійшло повідомлення про те, що в приватному будинку для осіб похилого віку в Центральному районі міста Дніпро виявлено п’ятьох мертвих жінок віком від 75 до 89 років. За попередньою інформацією, вони могли померти внаслідок отруєння чадним газом”, – йдеться в повідомленні.

Попередньо встановлено, що в одній із кімнат на другому поверсі, де виявили загиблих, трапилося коротке замикання та загорання електропроводки.

Тіла направлено на проведення судово-медичної експертизи для встановлення причини смерті.

Відкрито провадження за ч. 2 ст. 270 Кримінального кодексу (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки). Санкція статті – до 8 років позбавлення волі. Наразі поліцейські в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу затримали адміністратора закладу. Триває слідство.

Уже двоє затриманих – після пожежі в приватному будинку для літніх людей у Дніпрі. Окрім адміністраторки, чекає на підозру ще й няня-санітарка, яка відповідала за кімнату, де мешкали загиблі жінки. П’ятеро пенсіонерок загинули напередодні. Попередньо – вчаділи.