У боях з російським окупантом загинули п’ятеро захисників України

У суботу, 26 квітня, сумні звістки сколихнули Львівську область в п’ятьох громадах: Миколаївській, Рудківській, Жовківській, Солонківській та Самбірській.

Про це інформує Твоя Львівщина посилаючись на пресслужби Солонківської сільської ради та Миколаївської, Рудківської, Жовківської, Самбірської міської ради.


“Небесне воїнство поповнив наш миколаївчанин – Василь Стегній. Доброволець батальйону ОУН, що пройшов з легендарним підрозділом від самих початків новітньої російсько – української війни, з першої бойової позиції батальйону в селищі Піски, біля Донецького летовища.”, – повідомляється на facebook-сторінці Миколаївської міської територіальної громади.

“Друг “Ваха” Василь Стегній тоді ще був зовсім юним, проте він був завзятий та рішучий, непримиренний до ворога, що прийшов у наш дім.Завжди вирізнявся сміливістю, активністю, жагою до життя. Його молода гаряча кров нуртувала і вела в бій, його енергія запалювали всіх навколо. Був життєрадісний, з гарним почуттям гумору, дівчата за ним просто вмирали. На фестивалі “Зашків” на честь Провідника Коновальця у його рідному селі, друг “Ваха” пригадую навчав та вишколював молодь в володінні зброєю, водночас був глибоким та ранимим, був справжнім… Він завжди був першим, і залишиться кращим!Навіки в наших серцях.” – (С) ОУН в серці.



“ЗНОВУ РУДКІВСЬКА ГРОМАДА ВТРАЧАЄ СВОЇХ ДІТЕЙ.З глибоким сумом повідомляємо, що 28 квітня ц.р., в бою з російськими загарбниками загинув рудківчанин Мазур Ростислав Михайлович, 26.04.2000р.н.
Дата та час зустрічі тіла загиблого Героя буде уточнено згодом.
Рудківська громада висловлює щирі співчуття рідним та близьким!
Розділяємо ваше горе, сумуємо разом з Вами, підтримуємо Вас у годину скорботи!!!
Вічна пам‘ять Герою!
Слава Україні!”
, – повідомляється на facebook-сторінці Рудківської міської ради.



“Війна росії проти України продовжує нести горе у наші домівки.
27 квітня поблизу Лисичанська Луганської області, внаслідок бойового зіткнення та масованого артилерійського обстрілу, загинув мешканець села Воля-Висоцька Жовківської громади Андрій Боруц.
Щирі співчуття матері, сестрі, дружині, двом маленьким діточкам, близьким, рідним та усьому українському народу.
Вічна пам’ять Герою.
Про дату, час зустрічі і похорону повідомимо згодом, як тільки матимемо інформацію.”
, – повідомив на своїй facebook-сторінці міський голова Жовкви Олег Вольський.



“Знову сумна звістка з фронту прийшла в нашу громаду. На війні загинув 25-річний мешканець с. Зубра Володимир Петрик.
Схиляємо голови в скорботі за Героєм, молимося за його душу. Щиро співчуваємо дружині Марії та доньці Вікторії, всім рідним та близьким.
Світла пам’ять і вічна шана патріоту України!
Про час та місце поховання повідомимо додатково…”
, – повідомляється на facebook-сторінці Солонківської територіальної громади.



“ПІД ЗОЛОТИМ ЗАГИНУВ НАШ САМБІРЧАНИН
Вічна Слава і пам’ять! Царство Небесне нашому Герою!
Вчора, 26 квітня у Луганській області біля м. Золоте загинув рядовий ШКИМБА РУСЛАН СТЕПАНОВИЧ 1965 р.н.”
, – повідомляється на facebook-сторінці Самбірської міської ради.

Відділ у справах молоді і спорту з великим сумом сприйняв звістку про загибель під м. Золоте нашого земляка ветерана спорту, котрий неодноразово захищав честь Самбора з баскетболу, легкої атлетики, плавання, армспорту ШКИМБИ Руслана.

“Завтра, 1 травня, орієнтовно о 12:00 -12:30 год на площі Пам’яті відбудеться зустріч загиблого Руслана ШКИМБИ. Попрощатися з Героєм можна буде в залі органної та камерної музики до 17:00 год після чого розпочнеться чин похорону.”, – йдеться в повідомленні Самбірської міської ради.



Вічна Пам´ять і Слава загиблим Героям за Україну!