УПЦ нагородила Юрія Оробця за утвердження Тверезості в Українському війську (ФОТО)

19 серпня 2020 року, у свято Преображення Господнього, з благословення Блаженнійшого Митрополита Епіфанія за заслуги перед Помісною Українською Православною Церквою та побожним народом було нагороджено орденом святого рівноапостольного князя Володимира III ступеня Оробця Юрія Григоровича.

Грамоту та орден Юрію Григоровичу вручив голова Синодального управління військового духовенства Православної Церкви України митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан (Яременко). Нагороду присвоєно насамперед за утвердження та збереження Тверезості в Українському війську.

“Хочу нагородити одну поважну людину, відому серед військових, який об’їхав дуже багато військових частин, військових навчальних закладів, Збройні сили України, Прикордонну службу, Національну гвардію з метою звільняти наших воїнів від шкідливих звичок” – зазначив митрополит Іоан. І додав, що Юрій Григорович є штатним собріологом в синодальному управлінні військових капеланів при церкві. Їздить по військових частинах на запрошення військових капеланів і командування військових формувань щоб професійно читати лекції з мистецтва тверезого способу життя.

“Алкоголізм та інші шкідливі звички заважають досконало виконувати військовий обов’язок. І звичайно ж шкодять здоров’ю. Ми хочемо, щоб наші воїни були здоровими тверезими і боєздатними” – каже митрополит Іоан.


Оробець Юрій Григорович народився 13 березня 1962 року у селі  Долішнє Залуччя Снятинського району Івано-Франківської області. Проживає у м. Черкаси. Освіта вища. Має чималий досвід роботи з молоддю, зокрема був депутатом Черкаської міської ради та працював у міськвиконкомі.

З 2017 р. – заступник голови ГО «Рух « Твереза Україна». Щорічно проводить по всій Україні сотні уроків Тверезості та лекцій «Культура здоров’я», слухачами яких стають десятки тисяч учнів, студентів, військовослужбовців. Проводить Курси «Звільнення від шкідливих звичок та залежностей». Є частим гостем теле- та радіопередач.