Упаковка з гофрокартону : переваги та види пакування

Упаковка і тара з гофрованого картону називається гофротарою. Гофротара набула широкого поширення в якості упаковки для харчових та промислових товарів завдяки низькій вартості і простому виконанню.

Перейшовши за посиланням https://evopack.com.ua/gofroyashhyky-chotyrohklapanni/ можна дослідити всі популярні види упаковки і їх використання для різних видів продукції.Нижче розглянемо декілька з них.

Класи гофротари
Існує певна класифікація гофротари в залежності від сфери застосування:

Гофротара транспортна. Така тара з картону служить для упаковки і перевезення різних предметів: від побутової техніки і меблів до тендітних речей і гардеробу. У цей клас входять гофрокоробка і гофроящики для транспортування скла, картин, пошти, вкладишів, амортизаторів і т.д.
Гофротара виробнича. Вона являє собою гофроящики і гофрокоробки з картону, які служать для упаковки побутової техніки, меблів, будівельних та оздоблювальних матеріалів, електротехніки, продукції поліграфії та інших середньо- і дрібногабаритних предметів і вантажів. Тара також призначена для зберігання упакованої продукції. Гофротара виконується одним кольором, містить інформацію про вид продукції, тому подібна упаковка не передбачає продаж, а розрахована для захисту і маркування продукції при перевезенні.
Гофротара споживча. У цей клас входять коробки з картону для харчових продуктів, косметики, побутової хімії, взуття, посуду, канцелярії, медикаментів. Вона може служити подарунковим упакуванням.

Види тари з гофрокартону:


Гофрокоробки (картонні коробки)

Найбільш поширений вид гофротари – гофрокоробка. Їх виробляють з екологічно чистих матеріалів, які пропускають повітря всередину, що дуже важливо при упаковці харчових продуктів. На поверхні гофрокоробки легко розташувати логотип або іншу рекламну інформацію.

Коробки з гофрокартону роблять з трьох-, п’яти- і семишарового картону гофрованого. Це залежить від того, яку продукцію передбачається до упаковки. Особливо широко використовуються гофрокоробки для пакування нехарчових і харчових продуктів невеликої маси.

Гофроящики

Для упаковки і зберігання продукції промислового та продовольчого призначення використовуються гофроящики. Гофроящик, на відміну від гофрокоробки, виконаний з більш міцними і щільними стінками, тому його можна застосовувати для перевезення досить важких виробів.

Для випуску цього виду гофротари застосовується здебільшого гофрокартон тришаровий і п’ятишаровий.

Гофрокороба за типом конструкції бувають двох видів:

Складні . Гофроящики чотирьохклапанні складні, з торцевими або замковими з’єднаннями.
Нескладні. Ящики пенального типу, обгорткового типу з кришкою і суцільним дном, збірні.
Гофроящики використовуються для упаковки виробів хімічної промисловості, фармацевтичної продукції, продовольчих товарів.

Гофролотки

Гофролоток – це невисока упаковка з відкритим верхом. Такий тип гофротари зручний і практичний для торгових цілей, тому що не потрібно пошкоджувати упаковку, щоб дістати потрібний товар або побачити вміст.

Лотки виконують в основному з мікрогофрокартону або тришарового гофрокартону. Якщо потрібна особливо міцна упаковка, то застосовують п’ятишаровий.

Даний тип тари використовується для упаковки кондитерських виробів, напоїв, овочів, фруктів і інших продуктів харчування.