«Україна втрачає найкращих…»: від кулі снайпера загинув військовий з Львівщини Василь Фігас

Фото: 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого

На війні від кулі снайпера загинув військовий з Львівщини Василь Фігас. Йому було 44 роки. Про це повідомили на Facebook-сторінці Червоноградської міської ради.

“Країна втрачає найкращих…6 червня від кулі снайпера, захищаючи кожного з нас, загинув 44-річний Василь Фігас. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким Героя…Світла пам’ять та вічна слава…”, — йдеться у дописі.

Василь Фігас боронив державу з 2015 року. Він брат отця Романа Фігаса. Співчуття висловила спільнота Українського католицького університету:

“Україна втрачає найкращих синів і доньок у цій несправедливій війні. Спільнота Українського католицького університету висловлює щирі співчуття родині отця Романа Фігаса, наукового співпрацівника Інституту екуменічних студій, з приводу смерті його брата Василя”, — йдеться у повідомленні.

У інтерв’ю для сторінки 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого, Василь Фігас розповідав:

“Але якщо ти пересилив цей страх, і ти стріляєш, бо стріляють у тебе, – ти вже воюєш. І ти на один крок ближче до Перемоги. По-іншому не буває. Іншого шляху ні в кого з нас нема. Ми будемо воювати! І ми вже в виграші: ми маємо бойовий досвід, зокрема, досвід, 2014-2015 років, коли заходили в окуповані села, коли нас нещадно “утюжила” ворожа артилерія… Так, тоді по нас не працювала авіація. А ще тоді в нас не було “енлавів”, “джавелінів” і “стінгерів”. То є ще питання?”.

Дату прощання з Василем Фігасом поки не повідомляють.

Джерело: suspilne.media