Ув’язнені в СІЗО організували шахрайську схему: встигли вкрасти 18 мільйонів з банківських рахунків (фото)

У Харківській області кіберполіцейські викрили схему привласнення грошей з банківських рахунків в’язнями СІЗО. Їм вдалося вкрасти 18 мільйонів гривень.
Про це повідомляє пресцентр Департаменту кіберполіції.

За інформацією правоохоронців, жертвами зловмисників стали громадяни України та іноземці.

Вказано, що схему організував 20-річний чоловік, який наразі перебуває під вартою у слідчому ізоляторі. Він залучив також своїх співкамерників, які займалися пошуком потенційних потерпілих.

Так, використовуючи фейкову сторінку доставки онлайн-магазину, зловмисники отримували від потерпілих реквізити їх банківських карток та надалі привласнювали гроші.

А інші члени групи за допомогою різноманітних платіжних систем оформлювали перекази грошей з банківських карток потерпілих на підконтрольні організатору рахунки.

Встановлено, що зловмисники використовували схему і для іноземних інтернет-майданчиків. Серед ошуканих – громадяни Іспанії, Португалії, Сінгапуру, Австралії та інших країн.

Правоохоронці провели 24 обшуки у слідчому ізоляторі та в оселях фігурантів, де вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони.

Відомо, що учасників угруповання затримано в порядку ст. 208 ККУ.

Наразі дев’ятьом фігурантам оголошено про підозру за ст. 255 (створення, керівництво злочинною організацією, а також участь у ній), ч. 3 ст. 190 (шахрайство) ККУ.

Підозрюваним загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.