Увага! Мати 20-річного курсанта, який вижив у авіакатастрофі просить про допомогу (ФОТО)

У п’ятницю, 25 вересня, в Чугуєві Харківської області військовий літак Ан-26 зазнав аварії. В результаті авіакатастрофи загинули 26 осіб. Вижити вдалося тільки 20-річному курсанту В’ячеславу Золочівському.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на instagram матері вижившого хлопця.

В цей час хлопець перебуває у військовому госпіталі. Його мати просить українців про фінансову допомогу. На своїй сторінці в Instagram в сторіз вона вказала реквізити банківської картки, куди можна переказати гроші.

Надати допомогу можна за цим номером платіжної картки 5168 7422 3202 1216, Золочівська Ірина Вікторівна.

В’ячеслава Золочевського, який єдиний вцілів під час авіатрощі в Чугуєві Харківської області, врятував збіг обставин – його прикрили від вогню уламки фюзеляжу.

“Сьогодні, я можу сказати, він додатково повідомив, що вцілів, бо перебував у певній “капсулі” з фюзеляжу, частиною літака прикрило, і тому вогонь не дістав його. Він прийшов до тями і зміг покинути літак, який палав”, – переповідає Кучер слова курсанта.

«Сказав, що все відбувалось як у комп’ютерній грі, що він, коли отямився, побачив, як горить його товариш, і він допомагав гасити полум’я на цьому хлопці, який перебував у лікарні і, на жаль, помер», — переказав Кучер слова курсанта.

Очільник ОДА розповів, що хлопець всього не пам’ятає, бо на певний час втратив свідомість. Коли отямився, то виліз з-під уламків літака і почав гасити товариша. Водночас інформацію про те, що він нібито вистрибнув з літака, хлопець не підтвердив.

Нагадаємо, лікар докладно розповів про стан єдиного вцілілого В’ячеслава Золочівського. За словами начальника Військово-медичного клінічного центру Північного регіону Едуарда Хорошуна, стан здоров’я курсанта поступово поліпшується. Стан хлопця оцінюється як середнього ступеня тяжкості. Температури у нього немає, гемодинамічні показники та показники крові теж в межах норми. Йому зробили перев’язку і рани будуть загоюватися.

Крім того, лікар зазначив, що додаткових медикаментів пацієнт не потребує. Медик також повідомив, що психологічний стан хлопця нормальне, і з ним працюють психіатр і психолог.