Теребовлянський район віднесли до зеленої карантинної зони (перелік обмежень)

31 липня 2020 року державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила рішеня поділили Україну на чотири зони карантину: зелену, жовту, помаранчеву та червону. Теребовлянський район Тернопільської області потрапив до зеленої карантинної зони.

Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров’я України та міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов, інформує Твоя Україна.

“Закінчилося чергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Було встановлено нові рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2З”, – написав у Telegram міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.

Згідно інтерактивної карти Теребовлянський район потрапив до зеленої карантинної зони.


Зелена карантинна зона передбачає:
– перебування у громадських будівлях в масках або респіраторах;
– проведення масових заходів – не більше 1 людини на 5 кв.м;
– кінотеатри із заповненістю на 50%;
– перевезення пасажирів тільки в межах сидячих місць.


Окрім Теребовлянського, до зеленої зони на Тернопільщині потрапили ще 10 районів: Кременецький, Шумський, Зборівський, Збаразький, Тернопільський, Підволочиський, Підгаєцький, Монастириський, Заліщицький, Борщівський, а також міста обласного значення Чортків і Кременець.

До жовтої карантинної зони віднесли Лановецький, Козівський, Бережанський, Гусятинський і Чортківський райони.

До помаранчевої: Бучацький район і місто Бережани.

Обласний центр Тернопіль – в червоній зоні.

Це рішення почне працювати з 3 серпня. Також, за словами Немчінова, Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій буде зустрічатись кожної п’ятниці та оновлювати дані, які діятимуть з понеділка наступного тижня.