Суд оштрафував чоловіка, який розбив лопатою поліцейське авто на Жовківщині

Жовківський районний суд визнав винним у хуліганстві та оштрафував на 17 тис. грн львів’янина, який у нетверезому стані розбив службове авто поліції лопатою. Крім цього за нетверезе водіння чоловіку загрожує 10,2 тис. грн штрафу та позбавлення водійських прав на один рік. Проте цю справу суд розгляне окремо.

Про це повідомили у Zaxid.net, інформує Твоя Львівщина.

Нагадаємо, подія сталась 25 лютого о 23:30 год, коли поблизу смт Куликів патрульні зупинили автомобіль “Renault Kangoo” через несправну підсвітку номерного знаку. Водій спробував усунути порушення, але не вийшло. Під час перевірки документів у 46-річного львів’янина патрульні виявили ознаки алкогольного сп’яніння. Він погодився пройти перевірку на пристрої Drager. Результат у понад 6 разів перевищував норму – 1,94 проміле.

Патрульні почали оформляти адміністративні матеріали, а чоловік сів у свій автомобіль зачекати. Раптом вийшов, відкрив багажне відділення і діставши звідти лопату, почав трощити службовий автомобіль поліції “Mitsubishi Outlander”. У результаті хуліганських дій було пошкоджено лобове скло та бампер. Сума завданих матеріальних збитків – 37,5 тис. грн.

Відео з камер патрульної поліції

Дослідивши матеріали справи, суддя Володимир Мікула визнав водія винним у хуліганстві та оштрафував на 17 тис. грн. Відомо, 46-річний водій уклав угоду про визнання винуватості з прокурором. Представник управління патрульної поліції Львівщини у судове засідання не прийшов, однак подав письмову заяву, у якій вказав, що обвинувачений відшкодував завдану матеріальну шкоду.

Справу щодо нетверезого водіння також розглядає Жовківський райсуд Львівщини, однак рішення у цій справі ще немає.


Читайте більше новин по Куликівській територіальній громаді.