Стрийська центральна районна лікарня отримає новий апарат ШВЛ

Сьогодні, 13 травня, для лікарень Львівської області передадуть нові апарати штучної вентиляції легень. Про це повідомив голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький.

Про це інформує Твоя Львівщина, посилаючись пресслужба Львівської ОДА.

За словами Іванни Козловської, регіональний менеджер компанії “Ксенко”, буде передано 6 апаратів ШВЛ: Центру легеневого здоров’я – 3, Львівській обласній інфекційній лікарні – 1, Львівській обласній клінічній лікарні – 1.  Це перший етап, упродовж травня очікується ще одна поставка апаратів ШВЛ для лікарень Львівщини. Також, ще 1 апарат ШВЛ отримає Стрийська центральна районна лікарня, який придбаний за спонсорські кошти.

Зазначається, що виробником усіх апаратів є компанія Hamilton Medical.

“Такі апарати штучної вентиляції легень дозволяють проводити вентиляцію легень відповідно до індивідуальних потреб пацієнта, мають широкі функціональні можливості. Їх можна застосовувати для дорослих, дітей та немовлят”, – повідомила регіональний менеджер компанії “Ксенко” (офіційний представник компанії Hamilton Medical) Іванна Козловська.



“У межах реалізації обласної «Комплексної програми підтримки галузі охорони здоров’я Львівської області на 2017-2020 роки” 41,6 млн грн (з 246 млн грн) на початку квітня цього року скеровано в КНП “Львівський регіональний фтизіопульмонологічний центр” для придбання апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ). Приємно, що частину з них передадуть сьогодні медустанові для лікування хворих на COVID-19. До кінця травня ми очікуємо на 100 % поставки ШВЛ апаратів та іншого спецобладнання для допомоги у лікуванні пацієнтів з COVID-19. Львівщина готова дати відсіч коронавірусу. Дякую медикам за самовіддану працю”, – повідомляє голова Львівської ОДА Максим Козицький.