Старосамбірський ринок відновив торгівлю продуктами в умовах карантинних обмежень

У місті Старий Самбір починаючи з 29 квітня відновив роботу міський ринок. Дозвіл на проведення торгівлі продовольчими товарами підприємство ТзОВ “Старосамбірський ринок” отримало на підставі рішення міської комісії ТЕБНС за умови забезпечення на території ринку цілого переліку рекомендацій Міністерства охорони здоров’я, що стосуються основних вимог до роботи продовольчих ринків в умовах карантину. Передували прийняттю такого рішення численні звернення підприємців та адміністрації ринку.

Про це інформує Твоя Львівщина, посилаючись на прес-службу Старосамбірської міської ради.

Старосамбірська міська рада підтримала звернення товариства про відновлення торгівлі зазначеною групою товарів на ринку, яка була припинена минулого тижня у зв’язку з втратою чинності постанови головного державного санітарного лікаря, яка дозволяла працювати продуктовим ринкам в умовах карантину.


У рішенні комісії зазначено цілий перелік профілактичних заходів, які є обов’язковими до виконання: 

  • Допуск працівників, продавців і відвідувачів ринку здійснювати виключно за наявності вдягнутої медичної маски (у тому числі виготовленої самостійно) або респіратора;
  • Проходження обов’язкового безконтактного температурного скринінгу персоналу та відвідувачів ринку;
  • Наявності на кожному вході (в’їзді) на територію ринку диспенсерів з антисептиком;  проведення дезінфекції контактних поверхонь кожні три години; прибирання та дезінфекцію всіх приміщень, включаючи стаціонарні торговельні місця – наприкінці кожного робочого дня. Обладнання вбиралень антисептиками, милом, паперовими рушниками та протічною водою. Заборони використання електросушок для рук.
  • Організації контролю за кількістю відвідувачів, які одночасно перебувають на території ринку, яка не повинна перевищувати кількості з розрахунку один покупець на 10 кв. м торговельної площі ринку, виключно у захисних масках з дотриманням інтервалу у 2 метри.
  • На прилеглій до ринку території відсутності неконтрольованої (стихійної) торгівлі.
  • Дотримання відстані між робочими місцями продавців – не менше трьох метрів; обладнання захисту для продуктів в місцях торгівлі покриттями з плівки або пластику. Здійснення пакування продуктів у пластикові, папіряні пакети.

Працівниками виконавчого комітету здійснюється контроль за виконанням рішення комісії. Крім цього адміністрацію ТзОВ “Старосамбірський ринок” зобов’язали забезпечити постійне інформування відвідувачів ринку щодо встановлених обмежень та щодо профілактики коронавірусної хвороби, а також проводити контроль за дотриманням вимог щодо профілактики поширення COVID-19 та оперативне усунення порушень.