Стало відомо чи будуть працювати дитсадки та дитячі табори влітку на Тернопільщині

Дошкільні навчальні заклади у Тернополі не закриватимуть на ремонт влітку.

Коли стабілізується ситуація із захворюваністю, завершиться карантин – дошкільнята зможуть відвідувати дитсадки.

«Дитячі садки теж прив’язані до карантину. У нас виданий наказ, згідно якого ми, як правило, на літній період дитсадки закриваємо на ремонт. Тоді дошкільні заклади працюють почергово від червня до серпня. Але зараз будуть видаватись зміни, виходячи з того, що діти відпочивали і введений карантин, – розповіла начальниця управління освіти Тернопільської міськради Ольга Похиляк у «Межі правди». Коли завершиться карантин і діти матимуть змогу відвідувати дошкільні навчальні установи, то ми їх під час літнього періоду закривати не будемо. Винятком стануть лише ті заклади, де відбуватимуться глобальні, капітальні ремонти. У такому випадку діти відвідуватимуть сусідній дитсадок».

Зазвичай після завершення навчального року у Тернопільській області розпочинали свою роботу пришкільні табори. Проте, у зв’язку з пандемією COVID-19, цьогоріч їхню діяльність відмінили.

«На сьогоднішній день ми маємо роз’яснення Міністерства освіти, що стосується пришкільних таборів та оздоровлення дітей. Згідно документу, діяльність пришкільних таборів відтерміновується – цьогоріч їх не буде», – розповіла начальниця управління освіти і науки Тернопільської ОДА Ольга Хома.