Стало відомо, хто і за скільки робитиме 26,8 км дороги до нового пункту пропуску на Турківщині

9 вересня на платформі Prozorro оприлюднили результати аукціону, на якому визначали підрядну організацію, яка повинна капітально відремонтувати дорогу Бориня – Боберка у Турківському районі. У результаті дорогу, що веде до кордону із Польщею, за 419,5 млн грн повинна відремонтувати компанія “Онур”.

Про це повідомили у Zaxid.Net, інформує Твоя Турківщина.

Участь в аукціоні на капітальний ремонт дороги Боберка–Бориня, що з’єднує трасу Львів–Ужгород із кордоном з Польщею, взяли дві компанії: «Онур Конструкціон Інтернешнл» та ТОВ «Автомагістраль-Південь». В результаті перемогла компанія «Онур», запропонувавши відремонтувати дорогу за 419,5 млн грн, що на 0,5 млн грн менше за пропозицію конкурента.

Керівник дорожнього департаменту ЛОДА Микола Одиноцький розповів, що зараз гравійна дорога Боберка–Бориня, протяжністю 26,8 км, перебуває у поганому стані. Підрядник має повністю відремонтувати дорогу, облаштувавши асфальтно-бетонне покриття на цій дорозі.

Роботи з облаштування дороги планують розпочати ще цього року. Для цього з Державного дорожнього фонду виділили 90 млн грн. Загалом ремонт дороги до польського кордону триватиме близько трьох років.

Відремонтована дорога вестиме до кордону із Польщею, де у перспективі планують облаштувати новий пункт пропуску «Боберка–Смольник». Про облаштування цього пункту пропуску йдуть перемовини з 2009 року, однак до конкретних рішень не приступали через поганий стан дороги, що веде до кордону.

Також дорога Боберка-Бориня входить у проект «Мале карпатське коло», яке планують реалізувати в межах Львівської, Івано-Франківської та Закарпатської областей. Зокрема, планується відремонтувати та збудувати нові дороги, щоб об’єднати у кільце три області і скоротити відстані між ними.