Сокальщина отримала п’ять нових шкільних автобусів (фото)

Впродовж 23-24 квітня кільком районам області вручили ключі від двадцяти автобусів, які придбали у межах Програми розвитку освіти Львівщини.

Про це інформує Твоя Львівщина, посилаючись на прес-службу Львівської ОДА.

Сокальський район отримає п’ять нових “Школярики” марки “ЕТАЛОН”, які перевозитимуть дітей до навчальних закладів.


“Навіть попри пандемію коронавірусу не варто забувати про те, що карантин закінчиться, і діти знову повернуться до навчання. Впевнений, що нові автобуси – це шлях не лише до школи, а й до нових знань і можливостей для учнів. Якісна освіта – один з найголовніших та найважливіших пріоритетів для ЛОДА. Щороку випускники шкіл області демонструють високі показники на ЗНО, гідно представляють Львівщину на олімпіадах і конкурсах. Ми маємо підтримати підростаюче покоління у їх прагненні до знань і розвитку”, – зазначив під час вручення автобусів голова Львівської ОДА Максим Козицький.


Світлина – ЛОДА

“Львівщина – перша з областей цього року закупила найбільшу кількість шкільних автобусів та  розпочала їх поставку.  Вчора ми передавали перших десять автобусів, сьогодні ще десять, а загалом для шкіл буде передано 54 “Школярики”.”,  – зазначив заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.


Світлина – ЛОДА

Варто зазначити, що кошти на автобуси 45% від суми заплатив державний бюджет, 25 % – обласний, 30 % – базові місцеві бюджети громад і районів. Загальна очікувана вартість “Школяриків” становить 100 млн 60 тис грн, з них 44 млн 559 тис 300 грн було виділено з державного бюджету, 25 млн 245 тис 700 грн – з обласного бюджету та 30 млн 255 тис грн – з місцевих бюджетів районів та ОТГ.

Впродовж квітня-червня 2020 року районам та ОТГ Львівської області буде передано 54 шкільні автобуси.


Світлина – ЛОДА