Сколівський район виходить із “жовтої” карантинної зони (перелік нових обмежень)

18 вересня Державна комісія з питань ТЕБ і НС переглянула рівні епідемічної небезпеки в регіонах України. Відповідно до рішення комісії, у Сколівському районі з 21 вересня встановлюється “зелений” рівень епідеміологічної небезпеки і дещо послаблюються карантинні обмеження.

Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов, інформує Твоя Сколівщина.

Сколівський район віднесли до “зеленого” рівня епідеміологічної небезпеки. Окрім Сколівщини, до “зеленої” карантинної зони на Львівщині потрапили міста Трускавець, Моршин, Новий Розділ, а також Мостиський, Старосамбірський, Турківський і Стрийський райони. В місті Львові і більшості районів області встановили “жовтий” рівень опідеміологічної небезпеки.

Залишились на Львівщині й “червоні” зони – це Пустомитівський та Перемишлянський райони.

Рішення вступає у силу з понеділка, 21 вересня.


Обмеження для “зеленої” карантинної зони:
– перебування у громадських будівлях в масках або респіраторах;
– проведення масових заходів – не більше 1 людини на 5 кв.м;
– перевезення пасажирів громадським транспортом в межах сидячих місць;
– кінотеатри із заповненістю до 50%;
– проведення футбольних матчів з глядачами до 25% від кількості глядацьких місць на стадіонах із дотриманням норми дистанціювання – 1 особа на 5 кв.м;
– у разі, якщо більше 50% класів або груп школи чи дитсадка пішли на самоізоляцію, увесь заклад закриватиметься на карантин.


Станом на понеділок, 14.09.2020 року, у Сколівському районі лабораторно підтверджено 110 випадків інфікування COVID-19 у мешканців 23 населених пунктів району.