Ситуація з COVID-19 у Кам’янка-Бузькому районі станом на 21 квітня

Станом на ранок, 21 квітня 2020 року, у Кам’янка-Бузькому районі офіційно підтверджено про 3 випадки захворювання на COVID-19. Усі троє пацієнтів є членами однієї сім’ї з села Великосілки.

Про це інформує Твоя Львівщина, посилаючись на інформацію з офіційних джерел: Кам’янка-Бузьку РДА, Кам’янка-Бузьку міську раду та Львівський обланий лабораторний центр МОЗ України.

Перший випадок інфікування коронавірусною інфекцією серед мешканців Кам’янка-Бузького району був зафіксований 9 квітня. Пацієнтом виявився хлопець із села Великосілки. 15 квітня стало відомо про другий випадок інфікування – коронавірус підтвердили у батька хлопця, а 20 квітня голова Кам’янка-Бузької районної адміністрації Христина Замула повідомила про третій випадок зараження у районі. Діагноз підтвердили у матері хлопця.

Пацієнти госпіталізовані до Львівської обласної інфекційної лікарні. Відзначають, що їхній стан з позитивною динамікою.

Також було встановлено коло контактних осіб, яким було проведено експрес-тестування на наявність коронавірусної інфекції. У більшості тести показали негативний результат, проте в однієї жінки з с.Старий Добротвір тест показав позитивний результат. У неї відібрали аналізи для проведення лабораторного дослідження. На щастя, за результатами ПЛР-дослідження захворювання не підтвердилось.

Що стосується Кам’янка-Бузької ОТГ, то станом на 21 квітня 24 мешканці, які прибули з-за кордону, перебувають на 14-денній самоізоляції.


Загалом на Львівщині станом на 21.04.2020 року лабораторно підтверджені 256 випадків захворювання на COVID-19.
Випадки реєструвалися у мешканців:
– м. Львова – 185;
– Пустомитівського району – 26;
– Жовківського району – 20;
– Яворівського району – 5;
– Стрийського району – 4;
Кам’янка-Бузького району – 3;
– м. Червоноград – 3;
– Перемишлянського району – 2;
– Городоцького району – 2;
– Старосамбірського району – 2;
– м. Дрогобич – 2;
– м. Трускавенць – 1;
– Миколаївського району – 1.