Сергій Тронь хвилюється – Як довго Україна буде залежати від російського ядерного палива?

Вже більше 10 років Україна закуповує ядерне паливо російського ТВЕЛА. За це українці кожного року віддають багато мільйонів доларів. Саме це питання турбує українського інвестора Сергія Тронь, який заклав початок більшості успішних проектів. Адже за ці гроші можна було побудувати власну ядерну енергетику.

Коли Україна припинить залежати від російського ядерного палива? Досить актуальне питання, особливо на фоні російської агресії. Як заявляє Сергій Тронь: атомна енергетика для  України – стратегічно важливий елемент енергозабезпечення.

Коли Україна перестане купляти ядерне паливо у Росії?

Кожен день все більше людей починають міркувати на цю тему. Ми вже знаємо, що наш «Енергоатом» підписав контракт з Росією і США, за ціллю забезпечити українські реакторі ядерним паливом. Варто уточнити, що згода з Росією триватиме до 2025 року. Але можна спостерігати поступову диверсифікованість цього процесу: в Україну приїжджає близько 60% російського палива, це на 20% менше, ніж у 2014. Інші 40% приходять із Швеції.

Також зараз поновлюється процес побудування заводу з виробництва ядерної енергетики в Україні. Цей процес потребує великих ресурсів и багато часу, але воно коштує свого результату. Завдяки такому підходу, Україні вдасться не лише звільнитися з під впливу російського енергетичного комплексу, але й, з часом, повністю відмовитись від закупівлі палива у закордонних компаній.

Крім цього, в Україні сформовані резерви ядерного палива, яких вистачить на 7 років експлуатації. За цей період можна продовжувати співпрацювати з Америкою, щоб вона відповідала за утилізацію відходів. А за допомогою уряду і таких інвесторів, як Сергій Тронь, ми з легкістю побудуємо власну енергетику, яка дасть нам повну незалежність від Росії.

Україна після здобуття незалежності від російського ядерного палива

За допомогою ядерного палива, яке будуть виробляти в Україні, жителі будуть менше платити за електроенергію, бо вона буде своя, рідна. Також сама Україна отримає можливість торгувати своїм паливом за кордоном. Як говорить Сергій Тронь: розвиток української атомної енергетики може дозволити може дозволити Україні стати успішною і економічно стабільною країною. Таким чином завдяки розвитку енергетики ми отримаємо суттєве зниження тарифів, а також нові можливості в міжнародній торгівлі. Все це в сумі сприятиме розвитку нашої держави.