Світовий банк виділить Україні додаткові 150 млн доларів

30 квітня, Рада директорів Світового банку затвердила додаткове фінансування у розмірі 150 млн доларів США, з метою розширення та вдосконалення соціальної допомоги сім’ям з низьким рівнем доходу, та поліпшення рівня соціального захисту в період епідемії COVID-19.

“Про це на зустрічі у Києві домовилися представники Уряду та Світового банку”, – повідомляє урядовий портал.

Зокрема, $50 млн виділяється для підтримки вразливих верств населення у період епідемії COVID-19 і $100 млн – для поліпшення рівня соціального захисту загалом.

«Тисячі українських сімей вже мають труднощі з оплатою комунальних послуг через втрату доходів. Пенсіонери не можуть дозволити собі купувати навіть найнеобхідніші ліки та продукти харчування через зростання цін. Важливо допомогти цим людям шляхом прискорення соціальних виплат і підвищення їх адресності», – зазначив Алекс Кремер, виконуючий обов’язки директора Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України.


Ці кошти будуть направлені на виплати пенсіонерам, одержувачам соціальної допомоги у зв’язку з інвалідністю. Також за рахунок цих коштів на час карантину буде підвищено розмір субсидії та знято обмеження на призначення цього виду підтримки тим, хто через карантин втратив роботу.

Додаткове фінансування буде також спрямоване на надання грантів на започаткування малого бізнесу, використовуючи досвід відомого в Україні проекту «Рука допомоги». Ці гроші мають піти на підтримку бідного населення в отриманні нових навичок, у пошуку роботи або відкритті власної справи.

Кошти будуть перераховуватися до державного бюджету за умови забезпечення урядом підвищення ефективності та адресності державної підтримки вразливих верств населення, впровадження додаткових соцпослуг та послуг із активації для одержувачів соцдопомоги з метою подолання бідності.