росіяни завдали масовані ракетні обстріли по містах України

Сьогодні, 5 липня, вночі росіяни завдали ракетних ударів по містах України.

ППО збила 6 з 7 ракет над Дніпром та областю. У Дніпрі уламки збитої ракети спричинили загоряння. Рятувальники вогонь приборкали. Ніхто не постраждав.

Результат відбиття ранкової ракетної атаки на Дніпро та область – 6 збитих ворожих ракет

У місті Покров «приліт» у приватний  сектор. Зруйновані кілька будинків, ще у кількох повибивало шибки. Попередньо без жертв.

У Криворізькому районі ворог знову обстріляв Зеленодольську громаду. 

Російські війська вночі і вранці знову обстріляли Криворізький район Дніпропетровської області.

Під вогонь укотре потрапила Зеленодольська громада. Про це повідомив у Telegram голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

“У Зеленодольську поцілив по дачному масиву, у Великій Костромці – по одній з вулиць. Село частково без світла”, – написав він. 

Масштаби руйнувань уточнюються. Попередньо, люди не постраждали. 

У Шостці, що у Сумській області громаду обстріляли двома ракетами, це підтвердив голова громади Микола Нога. Виникла пожежа, яку вже локалізували.

Обстріл було здійснено двома ракетами.

Про це повідомив мер міста Микола Нога.

“Близько 4 годин ранку нашу громаду рашисти обстріляли двома ракетами! Пожежа локалізована! Працює комісія по уточненню збитків”, – написав він.

Інформації про постраждалих наразі немає. У багатоквартирних будинках, які розташовані поблизу місця ворожого удару, повилітали шибки і навіть двері.

Варто зазначити, що за словами мешканців міста, після повітряної тривоги вони чули гуркіт літаків.

Окупанти вранці у вівторок завдали ракетного удару по Миколаєву, наслідки уточнюються.

Про це повідомив мер міста Олександр Сенкевич.

“Уранці по Миколаєву окупанти завдали ракетних ударів. На місцях вже працюють рятувальники, медики, аварійні бригади та комунальники”, – написав він у телеграм-каналі

На Краматорському напрямку окупанти обстрілювали із ствольної артилерії райони Білогорівки і Верхньокам’янського, а також завдали ракетно-авіаційного удару поблизу Слов’янська та Званівки.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ станом на 6 ранку 5 липня.