Масштабна повітряна тривога тривала майже 2 години: вночі окупанти завдали масованого ракетного удару по Дніпропетровській області

У ніч проти вівторка, 5 липня, о 3.30 на всій території України було оголошено повітряну тривогу.

Як повідомляють інформаційні Telegram-канали, запуск російських ракет відбувся над акваторією Азовського моря.

Упродовж короткого часу зона повітряної тривоги поширилася з центральних областей на південь та захід країни. Куди націлені ракети наразі не відомо. Мешканців населених пунктів просять залишатися в укриттях до сигналу про відбій загрози.

Близько четвертої години ранку 5 липня у Дніпрі та області пролунали щонайменше чотири гучні вибухи, які виявилися черговою атакою Росії. Ворог випустив по регіону сім ракет, майже всі з яких збили сили ППО.

На щастя, минулося без людських жертв, але зафіксовано руйнування. Про це повідомим голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко у Telegram

Зауважимо, що першими про серію вибухів сповістили жителі обласного центру – все почалося о 03:55. У цей час по всій Україні, окрім Херсонської області, було оголошено повітряну тривогу.

“У Дніпрі вибух”, “Чути серію вибухів”, – йшлося у повідомленнях Telegram-каналу “Дніпро оперативний”.

У мережі зазначили, що внаслідок падіння уламків в одному з районів Дніпра почалася пожежа, над містом було видно задимлення. Дехто стверджував, нібито водночас спрацювала й система протиповітряної оборони.

Це згодом підтвердив голова ОВА. Резніченко заявив, що Росія “дружньо” скерувала на Дніпропетровську область сім ракет.

Шість із них наші військові збили – над Дніпром та Синельниківським районом”, – уточнив він.

За його словами, в Дніпрі уламки збитої ракети спричинили загоряння. Рятувальники вогонь ліквідували, внаслідок події ніхто не постраждав.

Разом із тим у місті Покров приліт ворожої ракети припав на приватний сектор. Удар зруйнував кілька будинків, ще у кількох повибивало шибки. Від вибуху трапилася пожежа.

“На місці працюють представники ДСНС та поліції. Попередньо, без постраждалих“, – підкреслив Резніченко.

Джерело: obozrevatel