росію вигнали зі Всесвітньої туристичної організації ООН

Генеральна асамблея Всесвітньої туристичної організації ООН більшістю голосів проголосувала за виключення Росії зі складу організації.

“За” виключення країни-аресорки проголосували 40 країн.

Про це повідомила голова Державного агентства розвитку туризму України (ДАРТ) Мар‘яна Олеськів, пише ТСН.

Водночас, “проти” цього рішення проголосували 11 країн. За словами Олеськів, це: Сирія, Білорусь, Казахстан, Нікарагуа, Зімбабве, Алжир, Боснія і Герцеговина, Північна Корея, Китай та Єгипет.

“Бажаний для росії сценарій не спрацював. Розповісти світу про те, що вони самі вийшли з ВТО ООН, не вдалося. Зберегти обличчя – не вдалося. Зате вдалося вкотре зганьбитись і ще й оскандалитись у фінальних конвульсіях”, – написала очільниця Держтуризму.

Олеськів наголосила, що РФ повинна пройти тривалий цивілізаційний шлях, отримати нові якості – у гуманності, ерудиції, честі й цінностях. І лише після повної трансформації РФ знову зможе претендувати на місце серед “мирних, доброзичливих, порядних і чесних людей”, що є членами організації.

За словами Голови Держагентства з розвитку туризму Мар’яни Олеськів: “Це рішення призупинить розвиток туристичної галузі росії, світова спільнота, яка задає туристичні тренди більше не буде ділитися з агресором своїми надбаннями та досягненнями. Крім того, цей крок ВТО ООН позбавить росію потужного майданчику для спілкування та просування своїх інтересів, а також доступу до багатьох міжнародних програм”.

Як і в Раді ООН з прав людини, росія намагалася зімітувати вихід з організації за власним бажанням, але не вийшло. росію чекає тотальна блокада всього цивілізованого світу, в т.ч. в сфері туризму.

Коли гинуть мирні українці – ворожий туризм не має процвітати. Дипломатичний фронт продовжує свою роботу.