Російські окупанти три дні катували українського військовослужбовця, щоб той дав неправдиві свідчення на камеру

ДНР – івці три дні катували українського військовослужбовця, щоб той дав неправдиві свідчення на камеру – інформує “Твоя Україна”, посилаючись на Facebook сторінку: Свободу в’язням Кремля:

Три дні тортур задля дискредитації військ України.

“Інформація, озвучена мною на камери пропагандистських російських журналістів у Донецьку, була виголошена під загрозою смерті. Після двох допитів, побиття, погроз на адресу моєї родини, прикладеного пістолета до скроні я сказав те, що вони хотіли…”, – розповів військовослужбовець, якого вдалося обміняти на тіла трьох бойовиків так званої “ДНР”.

Роман Мащенко через тортури та погрози був змушений зробити ряд неправдивих заяв російським ЗМІ на пресконференції в Донецьку. Йшлося про те, що нібито українські підрозділи першими відкрили вогонь під час зіткнення поблизу Мар’їнки, українські військові застосовували під час бою важку артилерію, а згодом зазнали великих втрат, а також про те, що в лавах українського війська воюють виключно за гроші і за допомогою іноземних найманців.

Проте, опинившись на волі, Роман розповів про три дні знущань над ним. Про те, що його слова були заздалегідь озвучені бойовиками і не відображають реальної картини подій під Мар’їнкою. Журналісти в Донецьку йому ставили заздалегідь заготовлені питання і отримували на них заготовлені відповіді.

Проте уже під час “пресконференції” можна було помітити наслідки фізичного та психологічного тиску на Романа Мащенка з боку терористів “ДНР”.

Фото: Facebook Свободу в’язням Кремля