Родичі шахтарів перекрили трасу Львів – Рава-Руська (ФОТО)

Четверту добу триває підземна акція протесту шахтарів. Станом на ранок, 1 вересня, 28 гірників шахти «Надія» залишаються під землею. Також сьогодні працівники шахти разом з родичами перекрили міжнародну трасу “Львів – Рава-Руська” у с. Сопошин Жовківського району.

Про це повідомили на сторінці Трудова Галичина у соціальній мережі Facebook, інформує Твоя Жовківщина.

Як зазначають організатори, в акції бере участь близько 70 людей. Вони приблизно з 12:40 год ходять по пішохідному переходу у с. Сопошин. Кожних п’ять хвилин протестувальники зупиняться та пропускають по кілька автомобілів. Ще 28 гірників залишаються під землею. Проте як стало відомо, вночі одного з протестувальників підняли на поверхню через погіршення стану здоров’я.

Чотири дні підземного страйку не дали очікуваного результату. То ж шахтарі з родинами вдалися до перекриття міжнародної траси. Голова профкому шахти «Надія» Руслан Віхоть повідомив, що наразі невідомо, скільки часу триватиме перекриття.

Представники міністерства радять шахтарям звільнятися, керівник підприємства стверджує, що для погашення боргів необхідно продати шахту.

“Родини гірників з березня не отримують зароблені гроші. Станом на 25 серпня борг перед працівниками підприємства сягнув 61,54 млн грн. Гірники говорять, що протест триватиме доти, доки їм не виплатять заборговане. Офіційної реакції влади на шахтарський протест, як і пропозицій щодо подальшого вирішення питання досі немає”, – розповідпає Михайло Волинець, голова Незалежної профспілки гірників України.

Ще декілька років тому шахта “Надія” була не лише успішною, але й зразковою. Зарплати тут вище, ніж в інших вугільних підприємствах регіону. Відчутні проблеми почались декілька років тому, після зміни керівництва. На думку деяких шахтарів, переспективне підприємство штучно доводять до банкрутства з метою подальшого викупу.