Під час евакуації з “Азовсталі” російські військові розлучили матір з 4-річною донькою: жінка залишилася в фільтраційному таборі

Під час заключного етапу евакуації цивільних із заводу “Азовсталь” у Маріуполі на підконтрольну Україні територію 4-річну Алісу розлучили з матір’ю у фільтраційному таборі в так званій “ДНР”.

Про це ввечері в неділю, 8 травня, повідомила Маріупольська міська рада.

Про це пише novynarnia

В першому повідомленні мерія поінформувала, що ще 173 людини врятовано з “Азовсталі” та Маріуполя – 10 автобусів із маріупольцями, які прямували через фільтраційний пункт у селі Безіменне, “вже на території вільної України”.

Міськрада подякувала всім героїчним оборонцям “Азовсталі”, ЗСУ й полку “Азов”, які забезпечили цю евакуацію ціною трьох життів воїнів та шістьох поранених, а також ООН, Червоному Хресту та міністру Ірині Верещук.

Однак невдовзі телеграм-канал Маріупольської міськради поінформував: “Під час останньої евакуації з території заводу “Азовсталь” окупанти розлучили жінку і її маленьку 4-річну доньку Алісу. Матір залишилася в фільтраційному таборі на території так званої “ДНР”.

“До місця призначення в Запоріжжі сьогодні, в День матері, доїхала лише дитина, місце знаходження матері наразі невідоме! Просимо світову спільноту втрутитись та повернути дитині маму”, – зазначили в міськраді.

4-річна Аліса стала відома 17 квітня, коли відео з нею поширила пресслужба полку “Азов”. Вона – дочка жінки-медика, захисниці Маріуполя. Разом із матір’ю дівчинка перебувала в бункерах заводу “Азовсталь”, коли його атакувала російська авіація й артилерія. Аліса мріяла вибратися зі сховища й потрапити додому.

“Хіба наші діти заслуговують на те, що зараз з ними відбувається?!” – запитували тоді українські захисники Маріуполя.

Протягом березня-квітня в бункерах “Азовсталі” залишалося кілька сотень цивільних, переважно жінок і дітей. При цьому росіяни продовжували бомбардування підприємства, яке обороняє український гарнізон.