“Прoшy вaс, нeхaй нiкoли нe бyдe вiйни”. Пaпa Фрaнциск пoмoлився зa мир в Укрaїнi

У середу, 26 сiчня, з iнiцiaтиви Пaпи Фрaнцискa прoгoлoшeний Дeнь мoлитви зa мир в Укрaїнi. Вiтaючи прoчaн рiзними мoвaми, вiн звeрнyвся iз нaгaдyвaнням прo цe i прoхaнням мoлитися зa Укрaїнy.

Про це інформує Твоя Львівщина посилаючись на сайт “Твоє Місто”.


“А тепер, проказуючи “Отче наш”, запрошую вас помолитися за мир в Україні та чинити це часто протягом цього дня: просімо наполегливо у Господа, аби ця земля могла побачити розквіт братерства та здолати рани, страхи та поділи. Ми згадували про Голокост. Подумайте лишень: понад 5 мільйонів були знищені протягом минулої війни… Цей народ – багатостраждальний, він витерпів голод, переніс чимало жорстокості та заслуговує на мир. Нехай же молитви та призивання, які сьогодні підносяться аж до неба, торкнуться умів і сердець земних відповідальних, аби вони вчинили так, щоби переважив діалог, а добро всіх стояло понад частковими інтересами. Прошу вас, нехай ніколи не буде війни!
Молімося за мир, проказуючи “Отче наш”: це молитва дітей, які звертаються до того самого Отця, це молитва, яка робить нас братами і сестрами, це молитва братів і сестер, які випрошують примирення та згоди”
, – промовив він укінці звернення.


Світлина – Громадське

Варто зазначити, що командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Павлюк у розмові з The Times сказав, що серед різних сценаріїв 20 лютого – потенційна дата початку нового вторгнення РФ – саме тоді закінчуються зимові Олімпійські ігри в Пекіні, а також завершаться спільні російсько-білоруські навчання на кордоні України. Також, за його словами, Росія розгорнула 54 бойові тактичні групи, у тому числі 36 балістичних ракет середньої дальності “Іскандер”. 

Додамо, що НАТО спрямовує додаткові кораблі й винищувачі на східний фланг через російську загрозу.