“Провели психологічний експеримент” – головний санітарний лікар зізнався, що парки можна було не закривати

Навмисно підсилюючи тривогу, Віктор Ляшко сприяв погіршенню психічного здоров’я українців та збільшенню серцево-судинних захворювань.

Головний санітарний лікар України Олег Ляшко визнав, що парки й сквери в Україні було вирішено закрити заради «психологічного впливу на українців», щоб у них з’явилося відчуття тривоги в зв’язку з пандемією коронавірусу.

Про це він сказав в ефірі «Україна 24».

«Ми коли закривали свого часу парки, робили обприскування доріг, це, знову ж таки, був питання не стільки впливу на епідеміологічний процес, скільки на психологічний процес. Коли відбулося закриття парків, пропало відчуття безпека, люди більше психологічно схилялися до того, що треба дотримуватися карантину. Відчуття тривоги посилилось», – поінформував Ляшко, відзначивши, що цю тактику, нібито, запозичили в інших країн – зокрема, у Китаю та Італії.

Разом з тим, як відомо, науковці традиційно радять мешканцям міст проводити більше часу в парках і скверах, «бо чим більше часу ви проводите на природі, тим меншими будуть ризики появи психічних проблем». І, що «достатньо 30-хвилинної прогулянки в парку для того, щоб покращити психічне здоров’я та настрій».

До слова, від серцево-судинних хвороб щодня (!) помирає близько тисячі українців, які потребують планових операцій, але не отримують зараз допомогу через запроваджений в країні карантин.