Президент України призначив Ярослава Коминського головою Яворівської РДА

У середу, 14 квітня, відповідним розпорядженням №453/2021-рп Президент України призначив головою Яворівської районної державної адміністрації Львівської області Ярослава Коминського.

Про це інформує Твоя Львівщина посилаючись на сайт Офісу президента, пресслужбу Львівської ОДА та сайт “Суспільне”.

“Призначити КОМИНСЬКОГО Ярослава Григоровича головою Яворівської районної державної адміністрації Львівської області.” – йдеться у розпорядженні.



Ярослав Коминський народився у селі Іванівка, Львівського району. За освітою – юрист, менеджер-економіст, магістр державного управління. Він є засновником та головою юридичної консультації “Правнича спілка Ярослав Коминський та партнери”. Працює головним юристом у АО “Ростоцька, Добош та партнери”. Волонтер “Народної Самооборони” Львівщини. У 2019 році разом із ветераном АТО Олександром Джунківським заснував лохинову плантацію в Липниках. Окрім того, він є керівником фермерського господарства “Малехівське”.

У 2020 році Ярослав Коминський кандидував до Львівської міської ради від “Варти”, проте не пройшов. Раніше, у 2015 році, балотувався до мерії від партії “Народний контроль”. Тоді його теж не обрали.


Варто зазначити, Яворівський район створили у 2020 році у межах реформи децентралізації. До його складу належать території Яворівської, Мостиської, Новояворівської, Судововишнянської міської, Івано-Франківської селищної та Шегинівської сільської територіальної громади. Центр — місто Яворів. Раніше територія району входила до складу Яворівського та Мостиського районів.