Поліцейський рейд до порушників карантину на Львівщині

20 березня, під час патрулювання у Львові правоохоронці виявили три магазини, у яких здійснювалась торгівля товарами, які не є продуктами харчування чи предметами першої необхідності. – повідомляє Поліція Львівської області.

Випадки порушення правил торгівлі за умов карантину також були виявлені у Червонограді, Трускавці, Самборі, Жидачеві, Пустомитах, Трускавці, Старосамбірському та Сколівському районах.

фото: поліція Львівської області

Серед закладів, які продовжували надавати послуги були: перукарня, майстерня, ломбард, заклад громадського харчування.

Щодо порушників правоохоронці склали адміністративні протоколи за ст.44-3 (порушення правил щодо карантину людей) КУпАП. Санкція статті передбачає покарання – штраф на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних доходів громадян та на посадових осіб – від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Рейди проводяться, щоб забезпечити вимоги постанови Кабінету Міністрів України «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19».

У поліції повідомили, що співробітники служб та підрозділів Головного управління Національної поліції Львівщини, Управління патрульної поліції Львівської області працюють у посиленому режимі.

Проводяться заходи, головною метою яких є мінімізація негативних наслідків розповсюдження вірусу, збереження життя та здоров’я громадян. Також збільшено кількість патрулів, котрі несуть службу з охорони публічного порядку у Львові таобласті.

Інформує Твоя Львівщина посилаючись на Поліцію Львівської області.