Пожертвував собою заради сотень людей: дружина загиблого українського льотчика розповіла про його подвиг

Вдова Героя України Геннадія Матуляка, який загинув, захищаючи батьківщину від російських окупантів, розповіла про трагічну смерть свого чоловіка.

Підполковник Матуляк Геннадій Васильович від початку повномасштабного російського вторгнення з неба знищував війська загарбників. 24 лютого Матуляк літав над Херсонщиною та Миколаївщиною, а 25 лютого офіцер знищив колону ворога поблизу Гостомеля.

Життя пілота трагічно обірвалося над Київською областю. Подробицями героїчної загибелі чоловіка, якому президент України Володимир Зеленський посмертно надав звання Герой України, поділилася його дружина Ольга в інтерв’ю АрміяInform.

25 лютого Геннадій виконував бойове завдання у Київській області. Близько сьомої ранку ворожий винищувач підбив літак Матуляка. Український льотчик на цей момент був над великим розважальним комплексом. Літак та пілот спалахнули. 

Хоробрий вчинок пілота врятував життя сотень людей

У результаті Матуляк ціною власного життя зробив так, щоб машина впала за кілька кілометрів від населеного пункту, у лісосмузі.

“Жителі і розповіли, що саме відбувалося в небі Вишгородського району, де загинув чоловік. Все сталося близько сьомої ранку. Повітряний бій, російський винищувач потрапляє в літак Геннадія, він був ведучим. Чоловік почав виводити літак, щоб захистити село, адже під ним розташувався великий розважальний комплекс… Вже навіть встиг потягнути катапульту, а тут… друге влучення, яке не залишило шансів… Літак і пілот спалахнули… Місцеві жителі на власні очі бачили, як літак летить прямо на них і як пілот рятує сотні життів… Машина впала за кілька кілометрів від населеного пункту, у лісосмузі… Вже за 15 хвилин люди підбігли на місце катастрофи… Скажу відверто, для мене було дуже важливо почути правду, дізнатися, що це не легенда, що мій Герой справді врятував стільки життів…

Про героїчну смерть чоловіка Ольга Матуляк дізналася від мешканки одного із сіл Вишгородського району, яка знайшла її через соцмережі та надіслала фото паспорта льотчика.

Автор Віра Хмельницька, АрміяІнформ