Патріотичне кіно не варте державного фінансування – Брагар

Одіозний депутат від фракції «Слуга народу» Євген Брагар, відомий тим, що запропонував пенсіонерці продати собаку, щоб оплатити послуги ЖКГ, знову опинився в центрі скандалу. Повідомляє Твоя Львівщина, посилаючись на видання: « Новинарня».

Депутат вважає, що патріотичні фільми не варто фінансувати з держб’юджету, оскільки вони не приносять прибутку, а Державна підтримка і так надається за участі Держкіно. З такою заявою він виступив в етері  телеканалу «Рада» у вересні минулого року.  На його думку кіноіндустрія – це бізнес і варто фінансувати лише ті проекти, які приносять більше прибутку, наприклад комедії. Згідно з його даними у 2018 році повернулися витрати на зйомки завдяки касовим зборам фільмів “Свінгери”, “Дзідзьо. Перший раз”, а також “Я, ти, він, вона” від “Кварталу 95”.

Хоча за даними видання: «Сьогодні» у 2017-му році патріотичний фільм «Кіборги», зібрав 8,2 мільйона гривень, тим самим переплюнувши, за касовими зборами, не тільки комедію: «Дзідзьо. Контрабас», а й декілька голлівудських військових блокбастерів. На думку самого режисера фільму «Кіборги», Ахтема Сеїтаблаєва, патріотичне кіно обов’язково потрібно знімати, оскільки воно дає зрозуміти, що історія повторюється, що її незнання не звільняє від наслідків, що людина відрізняється від тварини тим, що у неї є пам’ять і вона може робити висновки зі свого досвіду, але найближчим часом влада в Україні не підтримуватиме такі фільми.