Опис та сфери застосування повітряного компресора 380 В

Пневматична техніка широко застосовується у промисловій та побутовій сфері. Для вирішення нетривалих завдань, що не потребують великих потужностей, робота такого обладнання підтримується невеликими компресорами, що підключаються до мережі 220, або дизельними. Для роботи виробничого обладнання необхідний воздушный компрессор 380 В, що забезпечує безперервність технологічного процесу.

Сфери застосування компресорів 380 В

Як правило, на підприємствах проведено лінію електропередач з напругою 380 В. Саме до такої мережі найчастіше підключається потужне промислове обладнання. Універсальним обладнанням, яке часто зустрічається у виробничих галузях, є повітряний електричний компресор 380 В. Він ефективно забезпечує роботу багатьох пневматичних пристроїв.

Наявність потужних компресорних установок дозволяє організувати безперервне виробництво таких галузях:

  • металургійна промисловість;
  • будівництво;
  • машинобудування;
  • виготовлення готової продукції;
  • обробка деревини.

За допомогою пневматики виконуються роботи зі свердління, різання, шліфування, довбання, фарбування, пресування. У них виправдано застосування пневматичного обладнання завдяки його потужним та економічним характеристикам.

Повітряний компресор 380 вольт: технічні особливості

Основні конструктивні види компресорів, які найчастіше застосовуються, – поршневі та гвинтові. У поршневих тиск створюється за рахунок руху поршня, а в гвинтових нагнітається при обертанні гвинтів. У промислових умовах частіше використовують гвинтові компресори завдяки їх перевагам:

  • велика продуктивність;
  • високий ККД;
  • невелике енергоспоживання;
  • низький рівень шуму.

Ці параметри дозволяють встановити гвинтовий повітряний компресор 380 для здійснення стабільної і безперервної роботи виробничих процесів. ККД гвинтових компресорів досягає 100%, а низький рівень шуму та вібрації забезпечують роботу персоналу з дотриманням правил техніки безпеки.

Промислові компресорні установки можуть мати продуктивність 1000 і більше л/хв та робочий тиск понад 1000 бар. Це дозволяє їх застосування для ряду споживачів одночасно, а також для потужного пневматичного обладнання. Такі пристрої є оптимальними для великих виробничих ліній.