Обурені мешканці Прикарпаття перекривали дорогу національного значення (ВІДЕО, ФОТО)

Сьогодні вранці 22 вересня жителі сіл Рожнятівщини перекрили автодорогу Н-10, що з’єднує Івано-Франківськ та Львів у селі Креховичі.

Люди вимагають ремонту шляху “Калуш-Осмолода” на ділянках Зелений Яр-Красне і Креховичі-Дзвиняч, що йде через село Рівня.

Про це пише Правда, інформує Твоя Україна.

Розпочали перекриття дороги о 8 год. і протестуватимуть як мінімум дві години.

Люди 15 хвилин рухаються по пішохідному переході, а наступні 10 хвилин пропускають транспорт. У руках тримають плакати з написами “ 30 років без дороги. Скільки ще?”, “Вимагаємо ремонту дороги Зелений Яр-Красне”, “Вимагаємо ремонту дороги Креховичі-Дзвиняч”, “Влада нас не чує, тому ми тут”.

За словами протестувальників, на ремонт чекають уже 30 років. Постійно оббивають пороги чиновницьких кабінетів з запитами і проханнями, але влада їх не чує.

“ДОРОГА У ЖАХЛИВОМУ СТАНІ, ЛЮДИ БЕЗ ТРАНСПОРТНОГО СПОЛУЧЕННЯ. ДО РОЖНЯТОВА НА РОБОТУ ЛЮДИ З НАШОГО СЕЛА ДОБИРАЮТЬСЯ ЧЕРЕЗ СУСІДНІЙ ПЕРЕГІНСЬК. РЕМОНТ ДОРОГИ КРЕХОВИЧІ-ДЗВИНЯЧ ДЛЯ НАС ДУЖЕ ВАЖЛИВЕ ПИТАННЯ. ШКОДА, ЩО ВЛАДА НЕ ХОЧЕ НАС ПОЧУТИ І ЗРОЗУМІТИ, ЩО ТУТ ТАКОЖ ЖИВУТЬ ЛЮДИ”, – КАЖЕ ЖИТЕЛЬ СЕЛА РІВНЯ ЯРОСЛАВ ШЕВЧУК.

Люди скаржаться, що відмінили рейсові автобуси.

“ШОФЕРИ НЕ ХОЧУТЬ ЇЗДИТИ ЦИМИ ДОРОГАМИ, БО МОЖУТЬ ПОЛАМАТИ ВЛАСНИЙ ТРАНСПОРТ. МИНУЛОГО РОКУ БУЛО 3 РЕЙСИ: “КАЛУШ-КРАСНЕ”, РОЖНЯТІВ-КРАСНЕ” І “РОЖНЯТІВ – ІВАНО-ФРАНКІВСЬК” ЧЕРЕЗ НАШЕ СЕЛО. ВОДІЇ ЦИМИ ДОРОГАМИ ГРОБЛЯТЬ АВТОБУСИ, ВИКОРИСТОВУЮТЬ БАГАТО ПАЛИВА І ЦІ РЕЙСИ СТАЮТЬ НЕРЕНТАБЕЛЬНИМИ. МИ ФАКТИЧНО ПІВРОКУ БУЛИ БЕЗ СПОЛУЧЕННЯ. ТЕПЕР ПЕРЕД ВИБОРАМИ НАМ ДАЛИ АВТОБУС “РОЖНЯТІВ – ІВАНО-ФРАНКІВСЬК”. МИ ТАК РОЗУМІЄМО, ЩО ЦЕ ТИМЧАСОВО, БО ВОДІЙ БУСА З НАШОГО СЕЛА І В НЬОГО ЯКРАЗ ВІДПУСТКА НА РОБОТІ І ВІН ПОЧАВ ЇЗДИТИ ЦИМ РЕЙСОМ. А ДАЛІ НЕВІДОМО, ЩО БУДЕ”, – ГОВОРИТЬ ЖИТЕЛЬ СЕЛА ВАСИЛЬ ТОМИЧ. 

Чоловік також розповідає, що у селі був випадок, коли через погану дорогу швидка не встигла приїхати до хворого і він помер.