Нові заборони в Україні: маршрутки, ТРЦ, ресторани і зібрання більше 10 людей

Через загрозу пандемії нового вірусу COVID-19, 17 березня в Україні заборонили зібрання більше 10 людей, в тому числі і релігійні. Також припиняють свою роботу спортзали, місця громадського харчування та деякі маршрутки. Працювати будуть продуктові магазини, АЗС, банки та аптеки.

На засіданні в ніч на сьогодні, 17 березня, уряд прийняв рішення щодо обмеження всіх масових заходів в Україні, заборонив роботу розважальних ТРЦ, кафе та ресторанів. Також визначено заклади які і надалі зможуть продовжувати роботу.

Згідно з рішенням уряду, заборонено проведення усіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, участь у яких бере більше 10 людей.

Щодо заходів, то дозволені лише ті, які необхідні для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

Також під час карантину в період з 18 березня до 3 квітня забороняється:

  • регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом у приміському, міжміському і міжобласному сполученні;
  • перевезення більше 10 людей у трамваях, тролейбусах та автомобільному транспорті, автобусах які виконують регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах.

Також зазначаємо, що з 17 по 3 березня заборонено перевезення пасажирів метрополітеном в Києві, Харкові та Дніпрі.

Усі перевезення залізничним шляхом (приміські, міські, регіональні та дальні) заборонені. “Укрзалізниця” може здійснювати окремі перевезення у внутрішньому або міжнародному залізничному сполученні. Щоб здійснювати такі рейси, їх має дозволити Мінінфраструктура, МОЗ, МЗС і Держприкордоннаслужба.

Контролюватимуть виконання постанови уряду будуть МВС та Національна поліція.

Нагадуємо, що ввечері 16 березня,президент Володимир Зеленський заявив, що 21 березня в Україні із Китаю поставлять партію експрес-тестів, за допомогою яких можна буде перевірити мільйон людей.

Фото ілюстративне