«Новини дійсно хороші»: Зеленський про третю зустріч у форматі «Рамштайн»

Оборонна підтримка України буде постійною. Про це 15 червня у вечірньому відеозверненні, опублікованому у Facebook Офісу президента, заявив глава Української держави Володимир Зеленський.

“Сьогодні багато новин про третю зустріч [контактної групи з надання військової допомоги Україні] у форматі “Рамштайн”. Це формат для роботи міністрів оборони країн-партнерів, які визначаються з пакетами підтримки для нашої держави. І новини дійсно хороші. Очікуємо збільшення цієї підтримки”, – сказав президент.

За його словами, є “черговий сигнал, що оборонна підтримка України буде сталою”.

У рамках “Рамштайну” Великобританія і Данія оголосили про проведення у серпні спеціальної донорської конференції в Копенгагені. Попередньо залучено 14 держав”, – повідомив Зеленський.

Глава держави розповів, що 15 червня провів “важливу розмову” із президентом США Джо Байденом.

“Сполучені Штати оголосили про нове посилення нашого захисту – новий пакет підтримки на $1 млрд . Це береговий захист, артилерія, сучасні ракетні системи . Будемо чекати, – наголосив Зеленський. – Вдячний за цю підтримку, вона особливо вагома передусім для нашої оборони на Донбасі. Вдячний і за лідерство в мобілізації допомоги всіх партнерів. Є й новий пакет гуманітарної підтримки для України – на чверть мільярда доларів”.

За словами президента, під час бесіди з Байденом він обговорив “тактичну ситуацію на полі бою” і те, як прискорити перемогу України у війні проти РФ.

“Санкції, політика, економічна взаємодія – готуємося до нових кроків”, – резюмував Зеленський.

Джерело: gordonua