Нинішня влада, проваливши свої передвиборчі обіцянки, йде шляхом Януковича і організовує політичні переслідування опозиції – Порошенко

Шевченківський суд постановив ДБР закрити справу, за якою Петро Порошенко сьогодні викликався на допит, у зв’язку з відсутністю складу злочину.

Про це під час брифінгу заявив п’ятий президент України, лідер “Європейської Солідарності” Петро Порошенко. Трансляцію вів “Прямий”.

“Хочу подякувати всім, хто залишився небайдужим до спроби розпочати повернення України в часи Януковича і розпочати політичні переслідування опозиції. Ми з нашими адвокатами щойно повернулися з Шевченківського суду міста Києва. 10 хвилин тому суддя Шевченківського суду ухвалила рішення скасувати постанову слідчого про відмову нам в закритті кримінальної справи, по якій ми сьогодні запрошені на допит. Постанова скасована, суддя ухвалила рішення зобов’язати слідчого розглянути закриття кримінальної справи у зв’язку з відсутністю події злочину”, – повідомив Порошенко.

Він також заявив, що не має жодних ілюзій щодо того, що ДБР проігнорує рішення суду і продовжить виконувати вказівки Офісу президента Зеленського щодо політичних переслідувань.

“Володимире Олександровичу, займіться функціями президента. Захищайте країну, укріплюйте світову солідарність, допомагайте розв’язувати соціальні проблеми людей і не ставайте Януковичем. В нього було дуже погане минуле і майбутнє теж не радісне. Залиште судову і правоохоронну систему в спокої, їхня мета – бути незалежними. Бо те, що ми чули в “плівках Труби”, колишнього очільника ДБР, це щоденне втручання в роботу слідчих і судів. Це кримінальний злочин, не займайтеся цим”, – закликав Порошенко.

порошенко