“Не мучте людей…” – на Турківщині вимагають відремонтувати дорогу (ФОТО)

Дорога Турка – Лопушанка потребує негайного ремонту!

Ні для кого не секрет, що проблема поганих доріг є однією з головних для Турківського району. Відсутність нормальної дорожньої інфраструктури вкрай негативно впливає не лише на потенціал гірських населених пунктів, а й відрізає цілі населені пункти і їх мешканців від решти світу. Місцями для того, щоб подолати 20 кілометрів – потрібно витратити до півтори години часу і поступово готуватися до ремонту автомобіля.

Терпіння місцевих мешканців не вистачає. Сьогодні, 20 вересня, один із жителів Турківського району Василь Кметик написав обурливий пост у Facebook, у якому намагається привернути увагу керівництва району, області, держави до жахливого стану автомобільної дороги Турка – Лопушанка. Дорогою користуються мешканці як мінімум 9 населених пунктів, яким потрібно якось добиратися додому.

Шановні керівники району, депутати усіх рівнів Верховної ради від Турківщини, Львівської обласної та Турківської районної ради, а що то лінію фронту розвернули в сторону Польщі? Чи як то назвати теперішній танкондром-дорогу Турка-Лопушанка, такого знущання над жителими Лімнянського куща ще не було. Хватить бавитись в політику. Щоб відвідати родичів в Лімній півтора години в одну сторону і зіпсутий скат і диск. Майте Бога в серці, візьміться до роботи якнайскоріше, не мучте людей” – йдеться у дописі п. Василя.


Протяжність дороги Турка – Лопушанка становить приблизно 27 кілометрів

Зазначимо, приблизно аналогічну за протяжністю ділянку дороги Бориня – Боберка у Турківському районі плануються відремонтувати за 419,5 млн грн протягом трьох років. Роботи з облаштування дороги планують розпочати ще цього року. Для цього з Державного дорожнього фонду виділили 90 млн грн.