“Не давайте тепер її дитині туалетний папір” – у садку вибухнув скандал через побори

У Запоріжжі в дошкільному закладі №90 через батьківські внески стався скандал.

Одна з матерів відмовилася здавати 1 тис. грн на ремонт і була піддана цькуванням з боку інших батьків, повідомили в ГО “Хочу вчитися”.

Активісти розповіли, що поштовхом до скандалу стали батьківські збори, на яких “батьківський комітет”, у складі якого мати, яка працює вихователем у цьому ж дитсадку, ініціював збір на ремонт групи по 1 тис. грн. Вирішили фарбувати, клеїти шпалери та встановлювати натяжну стелю.

Як повідомляють активісти ГО, здавати гроші погодилися не всі батьки. У деяких виникло питання з приводу пожежної безпеки. Утім, ініціаторів збирання коштів це питання не зупинило, бо за словами виховательки, дітям зі стелі на голову сиплеться штукатурка, і перш ніж ввечері вивести їх до батьків, вона витирає їм голову.

“Одній з матерів, яка відмовилася здавати кошти, після того, як наступного дня привела дитину в садок, вихователька повідомила, що до неї звернулися батьки з питанням: “Чому її дитина підтирає попу?” Дізнавшись, що вона не приносить списки госптоварів, які роздають в садку, заборонили її дитині давати туалетний папір. Після того, як вихователь здогадалася, що її знімали, у чаті Viber написали, що їй дозволяють користуватися “їхнім” туалетним папером. Й одразу видалили її з групи”, – розповідають активісти.

У Комунарському районному відділі освіти повідомили, що на придбання туалетного паперу для дошкільних закладів виділяються кошти з міського бюджету, і всі садочки ним забезпечені. Утім, скільки саме було закуплено в дитсадок №90, одразу відповісти не змогли.

У райвідділі кажуть, що в ситуації, що склалася в дитсадку №90 розбираються.

“Учора до нас приходила делегація батьків. Поки що ситуація вирішується”, – повідомили в Комунарському територіальному відділі освіти, передає ТСН.ua.