На Яворівщині відкрили нове поліклінічне відділення (фото)

Сьогодні, 28 грудня, відбулось відкриття поліклінічного відділення комунального некомерційного підприємства Яворівської районної ради смт. Немирів.

Про це інформує Твоя Львівщина, посилаючись на прес-службу Яворівської РДА.

На відкритті поліклінічного відділення були присутні: депутати Верховної ради України Ростислав Тістик та Павло Бакунець, заступник голови райдержадміністрації Володимир Дзюнька, голова районної ради Микола Романюк, депутат обласної ради Віталій Андрейко, голова Яворівської ОТГ Ігор Грабовський, голова Новояворівської ОТГ Володимир Мацелюх, депутат Яворівської міської ради Володимир Сичак, в.о. головного лікаря Немирівської лікарні Ярослав Мазур та депутати районної ради.
Спільну молитву відправили отці Любомир та Василь та освятили приміщення й поблагословили на щасливу роботу.

У новому комунальному некомерційному підприємстві Яворівської районної ради поліклінічному відділенні всі умови для надання якісної первинної допомоги, тут враховані сучасні вимоги до приміщень та медичного обладнання. Заклад забезпечено доступом до високошвидкісного інтернету, меблями, медичною апаратурою та гарними приміщеннями для проживання лікаря.

Варто зазначити, що для поліклінічного відділення виділено службове авто, що допоможе вивести медичне обслуговування жителів на новий рівень.

Будівництво поліклінічного відділення проведено за кошти районного бюджету.



Окрім того, відбулось освячення паліативного відділення, у приміщенні колишнього протитуберкульозного санаторію.

“Всім медикам паліативного відділення та поліклінічного щиро дякую вам за вашу титанічну та щоденну працю. Хочу побажати вам здоров’я. Нехай всіх нас береже Господ Бог. На майбутнє пам’ятайте ви в нас в пріоритеті, як одне з найголовніших питань”, – говорить Ростислав Тістик.


Нагадаємо, що місцевій владі передали об’єкт терміном на рік без зміни цільового призначення та без права відчуження. Зараз на весь Яворівський район – одне паліативне відділення, розраховане лише на 20 людей.

За попередніми розрахунками, якщо всі 150 місць будуть заповнені, видатки на утримання відділення будуть в межах надходжень від НСЗУ.