У Яворівському районі вшанували пам’ять Герою Івану Вахулі та Юрію Позуру

У середу, 15 січня, вшанували пам’ять Герою Івану Вахулі, якому б виповнилось 53 роки та Юрію Позуру – 40 років. Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби зі злом, заплативши за перемогу надвисоку ціну – власне життя.

Про це інформує Твоя Львівщина посилаючись на Яворівська районна державна адміністрація.

З метою увічнення громадянської й національної відваги, сили духу і стійкості громадян голова райдержадміністрації Андрій Шумський, заступник голови райдержадміністрації Назар Сойко, директор Яворівського районного територіального центру соціального обслуговування Мирослав Боднар, директор Яворівського районного центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді Віталій Байда і родичі Героїв спільно помолились та запалили лампадки щоб гідно вшанувати пам’ять про них.


Іван Вахула народився 15 січня 1967 року у селі Старий Яр. Був людиною, що вірила, прислуговував у місцевій церкві. До війни їздив на заробітки, довгий час був на Майдані під час Революції гідності. На фронт пішов добровольцем, так як у військоматі до 10 разів відмовляли через вік. 24 травня 2014 року отримав звання старший сержант, командир відділення 24-ї Залізної механізованої бригади. Загинув 28 серпня 2014 року у боях за Георгіївку, поховали у рідному селі Старий Яр 3 вересня того ж року. Отримав посмертно орден “За мужність” III ступеня.

Позур Юрій 15.01.1980 – 07.12.2018 рядовий померлий мобілізований учасник АТО.

Вічна пам’ять і шана всіх, хто поклав життя за Україну.