Створення міжнародного пункту пропуску на Турківщині починають з будівництва дороги

24 квітня 2020 року стало відомо про оголошений тендер на автодорогу «Бориня – Боберка» протяжністю 24,5 кілометра. 90 мільйонів гривень, передбачених у цьому році у Державному дорожньому фонді – це лише початок.

Про це повідомив голова Львівської обласної ради Олександ Ганущин, інформує Твоя Турківщина.

Мова йде про спільний проєкт влад трьох карпатських областей “Мале Карпатське коло”, що покликаний з’єднати центральну частину Українських Карпат сучасними автошляхами.

Львівська обласна рада ще у 2018-2019 роках виділила кошти в сумі 1,88 млн. грн на проєктно-кошторисну документацію, що була втілена у життя. На минулорічних Днях добросусідства, котрі проводилися Асоціацією «Єврорегіон Карпати Україна», було прийнято рішення про включення цього об’єкту до переліку, що фінансується з Державного дорожнього фонду.

Голова обласної ради звернувся до очільника Нової Митниці Максима Нефьодова та до Міністерства закордонних справ з проханням подбати про продовження з польською стороною перспективи пункту пропуску «Боберка-Смольник».

Зазначимо, що на даний момент вже укладено:

  • 11 угод на виготовлення ПКД на капітальні ремонти мостів на автошляху С141507 «Хітар – Тухля» на загальну суму 4,9 млн грн;
  • 11 угод на виготовлення ПКД на капітальні ремонти мостів на автошляху 0141903 «Бориня – Мохнате» на загальну суму 5,2 млн грн;
  • 2 угоди на виготовлення ПКД на капітальні ремонти мостів на С141515 «Славське- Вигода» на загальну суму 2,9 млн грн;
  • 3 угоди на виготовлення ПКД на капітальні ремонти мостів на С141516 «Славське –Хащованя» на загальну суму 3 млн грн;
  • 4 угоди виготовлення ПКД на відтинках автомобільної дороги Київ- Чоп. Йдеться про документацію на капітальні ремонти мостових переходів на загальну суму 3,9 млн грн;
  • 2 угоди на виготовлення ПКД на відтинку автомобільної дороги Сколе-Славське на капітальні ремонти мостових переходів в с. Славське (км 21-910) та через р. Опір в с. Тухля (км 14+672) на загальну суму 2,3 млн грн.