На території Славської ОТГ карантин не пом’якшуватимуть

У Сколівській селищній раді повідомили про те, що карантинні заходи на території об’єднаної громади послаблювати не будуть.

Твоя Сколівщина публікує до Вашої уваги звернення Славської селищної ради.

Шановні мешканці нашої громади, днями у Сколівському районі було зафіксовано перший випадок захворювання на коронавірус (СOVID-19). У с. Підгородці захворіла продавчиня магазину, яка інфікувалася під час контакту з гостями населеного пункту. З огляду на це, Славською селищною радою було прийнято рішення не послаблювати карантинні заходи на території нашої громади. 

Крім того, поліціянти та представники органу місцевого самоврядування постійно здійснюють перевірку садиб та готелів. Відтак минулого тижня було складено 3 протоколи щодо порушення умов карантину.

Щоб запобігти поширенню вірусу, кожен з нас повинен дотримуватись всіх правил карантину: уникати скупчення людей, дотримуватись дистанції, носити маски та рукавички, користуватись дезінфекторами. 

У разі недотримання Закону, ви несете відповідальність згідно ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення” – йдеться у зверненні до мешканців громади.

У селищній раді також нагадали, що згідно рішення сесії Славської селищної ради № 1537 «Про посилення заходів спрямованих на запобігання поширення інфекційного захворювання COVID-19» від 18 березня 2020 року п. 2.3 на території Славської ОТГ під час карантину забороняється надання послуг з тимчасового розміщення (проживання) осіб (за винятком онлайн послуг), призупинено діяльність закладів громадського харчування, торгово-розважальних закладів, перукарень, масажних салонів та салонів краси.


Зазначимо, до Славської ОТГ входять наступні населені пункти:

  • смт Славське
  • село Нижня Рожанка
  • село Верхня Рожанка
  • село Грабовець
  • село Волосянка
  • село Ялинкувате
  • село Хащованя
  • село Либохора

Станом на 01 січня 2019 року в громаді проживає 8 566 осіб.


Станом на 08.05.2020 року у Сколівському районі 2 лабораторно підтверджені випадки захворювання на COVID-19.