На Стрийщині продовжують знаходити старі боєприпаси

За останню добу в Стрийському районі було виявлено два боєприпаси часів Другої світової війни.

Про це повідомляє Твоя Львівщина з посиланням на повідомлення прес-служби Головного управління ДСНС України у Львівській області.

Спочатку Службу порятунку «101» повідомили, що в селі Грабовець Стрийського району в полі на відстані 100 м від житлових будинків виявлено невідомий предмет, ззовні дуже схожий на мінометну міну часів Другої Світової війни.

Також 23 січня до рятувальників надійшло повідомлення, що у місті Стрий знайдено предмет, схожий на артилерійський снаряд часів Другої Світової війни. Виявлений він під час проведення земляних робіт на власному подвір’ї, на відстані всього лиш 15 м від житлового будинку!

За даними фактами повідомлено правоохоронні органи та подано термінові заявки до 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на їх вилучення та знищення фахівцями. Проте станом на ранок 24 січня знайдені боєприпаси ще не вилучено.

Рятувальники закликають громадян бути вкрай обережними у разі виявлення невідомих предметів і дотримуватись правил безпечного поводження з ними. Знайшовши боєприпас, ні в якому разі не торкайтеся його та не підпускайте до нього людей. Про знахідку негайно треба повідомити, зателефонувавши за номером «101», “102” або повідомити органи місцевої влади.

Фото ілюстративне.