На Стрийщині зареєстровано нові випадки з підозрою захворювання на коронавірус

У Стрийському районі та місті Стрий станом на сьогодні, 24 березня, 11:00 зареєстровано 6 випадків з підозрою на захворювання COVID-19. П’ятеро людей госпіталізовано, а одна людина знаходиться на самоізоляції. На даний момент, усі 6 людей очікують спростування чи підтвердження захворюваності лабораторними методами.

Про це повідомляє Твоя Львівщина, посилаючись на допис у фейсбук голови Стрийської РДА Любомира Кащука.

“Звертаюся до всіх свідомих громадян!!!
Побережіть, будь-ласка, наших медиків, спілкуйтеся по проблемах зі здоров’ям дистанційно, по телефону, і тільки в крайніх, ургентних випадках оформляйте виклик сімейного лікаря, терапевта, педіатра, чи екстренну невідкладну допомогу.
Протягом останніх декількох днів на Стрийщину повернулося багато наших краян з країн Європи в тому числі. Просимо Вас всіх залишатися на самоізоляції вдома, протягом щонайменше, 14 днів не виходити на вулицю, до магазинів, і не ходити в гості !!!!
Просимо Всіх хто знає своїх родичів, знайомих, близьких чи друзів, що повернулися – додатково, попросіть їх самоізолюватися.”
, – наголосив голова Стрийської РДА Любомир Кащук.


Окрім того, повідомляємо, що КНП “Стрийська ЦРЛ” усім необхідним забезпечена, щоб відбити перші атаки коронавірусу, а саме:

  • Засоби інфекційного захисту (комбінезони, респіратори, окуляри, рукавиці);
  • Антисептики;
  • Перевірено працездатність системи киснепроводів в лікарні;
  • Створено двотижневий запас кисневих балонів (минулого тижня ми подвоїли кількість кисневих балонів);
  • Наявні 7 апаратів ШВЛ;
  • Наявні 6 кисневих концентраторів;
  • Організовано доїзд медиків за основними напрямками (в тому числі і до міської лікарні).

Ілюстративне зображення

Також, зазначається, що на території міста Моршин зафіксовано випадок з підозрою захворювання на коронавірусну інфекцію.

На території міста Моршина зафіксований випадок з підозрою захворювання на коронавірусну інфекцію.
У зв’язку з оголошеними карантинними заходами просимо всіх без гострої необхідності не виходити з будинків і квартир. У разі потреби вийти на вулицю уникайте скупчення людей.
Зберігайте спокій! Заклади, які здійснюють продаж продуктів, засобів гігієни, лікарських засобів на території міста Моршина працюють в звичайному режимі.
Звертаємо Вашу увагу на те, що у зоні підвищеної небезпеки перебувають особи у віці понад 60 років – перебіг хвороби у них проходить з ускладненням та може призвести до летального результату.
Закликаємо вжити заходів, щоб Ваші близькі літнього віку залишалися вдома та були забезпечені всім необхідним.
Запам’ятайте: Ваше відповідальне ставлення до виконання всіх карантинних заходів допоможе зберегти ваше здоров’я та врятувати здоров’я та життя оточуючих.
, – повідомляє Моршинська міська рада.